Agenda

26 febrer 2016

Amelia Burke, Enric Fortuny, Blai Dalmau, Ariel Halac, Salvador Soler i Enric Duran : Filosofia econòmica de la revolució integral. Monedes socials, intercanvi i economia del regal.

Tertúlia introduïda per Amelia Burke,artista,Enric Fortuny, escriptor. Els dos de l'associació "Fabricants de futur". També hi intervindran Blai Dalmau, filòsof i Ariel Halac, escriptor i del grup "La incubadora", Salvador Soler de la "Cooperativa Integral Catalana" i Enric Duran de "Faircoop".

 

Les dinàmiques de la competència, el creixement, la dominació i el falsejament condicionen fortament l’economia de mercat capitalista i produeixen els estralls d’una descomunal desigualtat econòmica i social, així com les ferides d’una desaforada destrucció ecològica. En aquest context, els introductors de la tertúlia, suggereixen que pensem: Quines alternatives tenim?, ¿Com podem desenvolupar una economia que ens ajudi a viure bé en el present i que, al mateix temps, ens permeti construir el món radicalment diferent que necessitem?. Monedes socials i xarxes d’intercanvi, propietat comunal i economia del regal, cooperatives integrals, de producció i de finançament… heus aquí algunes iniciatives econòmiques emergents que podem desenvolupar, estendre i millorar en el camí d’una Revolució Integral, és a dir, d’un canvi ampli i profund en l’existència humana.

Els ponents d’aquesta tertúlia, esmentats en el subtítol, compartiran les seves experiències, projectes i observacions en aquest sentit. També comptarem amb la participació d’Enric Duran, implacable crític del sistema bancari, per la qual cosa ha hagut de pagar un preu duríssim en la seva llibertat. És recomanable, per conèixer el seu pensament i la seva experiència, la lectura de la seva obra “Abolim la banca: testimoni d’un activista que ha desafiat el poder”.

Com ja sabeu i és habitual en les nostres tertúlies, la gent que vulgui, podrà sopar allà mateix. Tngueu present que, aquesta vegada, la tertúlia començarà a les 8 del vespre.

Us hi esperem!

 

Incubadora logo

 

Vincle a la notícia del portal naciodigital.cat  el 24.02.2016 sobre l’Enric Duran:  El «Robin Hood dels bancs» reapareix en una xerrada paral·lela al MWC

Lloc: Cafè de l'Orfeó - Plaça Santa Cecília, 3 - Vic

Horari: A les 8 del vespre

Organitzador: Fòrum de Debats