Agenda

19 febrer 2021

Andrea Ciocoletto : Introducció a l’Urbanisme Feminista

A càrrec de Adriana Ciocoletto, Doctora Arquitecta integrant del col·lectiu Punt6.

 

Conferència que anirà a càrrec d’Adriana Ciocoletto, doctora arquitecta i urbanista, integrant del col·lectiu Punt 6, en nom del qual parlarà. La conferència començarà a les 8 del vespre i, com sempre, anirà seguida de col·loqui.

Tindrà lloc al nostre canal Youtubewww.youtube.com/channel/UCpIWhEzmE8OJfTf54S-2knA

De manera exclusiva, els socis/es, si preferiu seguir-la i participar a través de  Zoom, rebreu l’enllaç el dia abans.

L’urbanisme feminista posa la vida quotidiana al centre de les decisions urbanes, tenint en compte la diversitat d’experiències des d’una perspectiva de gènere aplicada a l’anàlisi de l’espai. A la xerrada es podrà veure com la construcció del gènere té la seva manifestació a l’espai. Es farà una revisió crítica als models de ciutat i territori actual i al disseny androcèntric dels espais. S’exposaran criteris per aplicar l’urbanisme feminista  basat en la vida quotidiana com a font d’informació i metodologia pel disseny dels espais públics, equipaments, xarxes de mobilitat i transport, habitatge, seguretat urbana i participació i acció comunitària.

El Col·lectiu Punt 6 és una cooperativa d’arquitectes, sociòlogues i urbanistes de procedències diverses, amb més de 15 anys d’experiència local, estatal i internacional. Van néixer després de l’aprovació l’any 2004 de l’anomenada llei de Barris. Una normativa pionera que engegava mesures socials i urbanes, i que constava de 8 punts bàsics a desenvolupar, sent el sisè, l’«equitat», el que incloïa la perspectiva de gènere en tots els àmbits. D’aquí el seu nom. Treballen per repensar els espais domèstics, comunitaris i públics amb l’objectiu que promoguin la diversitat social i sense discriminacions. Adopten una perspectiva de gènere interseccional a través de la participació i l’acció comunitària i fomentant la sostenibilitat i l’economia solidària per una transformació feminista dels espais i la societat. A més d‘Adriana Ciocoletto són membres del col·lectiu: Roser Casanovas, Marta Fonseca, Blanca Valdivia i Sara Ortiz. Són autores de nombroses publicacions. Més informació: https://www.punt6.org/

Lloc: ONLINE, al canal de YouTube del Fòrum de Debats - -

Horari: A les 8 del vespre

Organitzador: Fòrum de Debats

Produeix: Fòrum de Debats