Agenda

28 febrer 2014

César Molinas : Espanya 2030. Superant els obstacles de les elits extractives”.

A càrrec de César Molinas, economista matemàtic.

La conferència amb el títol de “Espanya 2030. Superant els obstacles de les elits extractives” anirà a càrrec de César Molinas, economista i matemàtic. La conferència tindrà lloc a l’Auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, Rambla Hospital, 11, de Vic. Començarà a les 8 del vespre i, com és habitual, anirà seguida de col·loqui.

El concepte de “elit extractiva”, aplicat a la classe política espanyola, el va popularitzar César Molinas en l’article titulat “Una teoría de la clase política española”, publicat al diari “El País” el setembre del 2012, on acusava aquesta classe de generar bombolles (immobiliàries, d’infraestructures, d’energies renovables) no tant per incompetència ni per ignorància, sinó per poder captar les rendes que es deriven d’aquestes bombolles. D’aquí vindria, també, la resistència d’aquesta classe als rescats europeus perquè les reformes que s’exigirien topen amb els seus interessos particulars. També va desenvolupar una part d’aquesta teoria en el programa televisiu “Singulars”, que presentava el periodista Jaume Barberà, el 2013.

César Molinas (Barcelona, 1950) és llicenciat en Matemàtiques i Econòmiques, Màster en Econometria i Economia Matemàtica per la London School of Economics i Doctor en Economia per la Universitat de Barcelona. Ha desenvolupat la seva carrera tant en l’esfera pública com privada i així, per exemple, va ser director general de planificació del Ministeri d’Economia i Hisenda en l’època del govern socialista i també conseller de RENFE, de Correus i del “Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial”. Durant sis anys va ser directiu de “Merryl Linch” de Londres i és soci fundador de la consultora “Multa Paucis” entre altres empreses. Ha publicat mitja dotzena de llibres sobre economia i matemàtiques, així com nombrosos articles en publicacions especialitzades. És col·laborador, especialment, dels diaris “El País”, “La Vanguardia” i “Expansión”.

 

 

<Cliqueu aquí per accedir a una entrevista a Catalunya Radio>

Lloc: Auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu - Rbla. Hospital, 11 - Vic

Horari: A les 8 del vespre

Organitzador: Fòrum de Debats

Preu: Entrada lliure

Document: Fitxa de l'acte (59.50 kb)