Agenda

12 abril 2013

Esther Vivas : El negoci de la crisi i la resposta social indignada

A càrrec d'Esther Vivas, periodista i investigadora de moviments socials

En la conferència s’analitzarà l’origen de la crisi actual, els interessos que se’ns intenten amagar, i les respostes que es van produint tant a Catalunya i l’Estat espanyol com arreu del món, el significat d’aquestes mobilitzacions i les seves conseqüències polítiques així com les perspectives de futur d’aquests moviments.

 

Esther Vivas és llicenciada en Periodisme, magister en Sociologia i membre del Centre d’Estudis sobre Moviments Socials de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.
 

Ha participat en diverses edicions del Fòrum Social Mundial, en tertúlies de ràdio i televisió i col·labora habitualment en publicacions com Público. Els temes que tracta més habitualment són els moviments socials alternatius, en els quals participa molt activament, i les conseqüències que les diferents polítiques agrícoles i alimentàries tenen sobre la població. Ha publicat diversos llibres, entre els quals podem destacar: En pie contra la deuda externa (2008), Cap on va el comerç just? (2006), Del campo al plato. Los circuitos de producción y distribución de alimentos (2009) aquests dos últims juntament amb Xavier Montagut, i també Resistencias globales. De Seattle a la crisis de Wall Street (2009) i Planeta indignado. Ocupando el futuro (2012) amb Josep Maria Antentas, en què analitza les diferents mobilitzacions populars que s’han produït en el món dels darrers anys.
 

L’any 2009 va presentar-se a les eleccions al Parlament Europeu com a cap de llista del partit Izquierda Anticapitalista i, com a activista política, ha participat en nombroses mobilitzacions i ha estat reiteradament represaliada.

 

Lloc: Auditori d'Unnim Vic - Rambla de l'Hospital,11 - Vic

Horari: a les 8 del vespre

Organitzador: Fòrum de Debats

Produeix: Esther Vivas