Agenda

6 juny 2014

Inger Enkvist : La bona i la mala educació. Exemples internacionals

Conferència a càrrec d'Ingrid Enkvist, professora hispanista de la LUNDs Universitet ( Suècia ) i especialista en sistemes educatius comparats.
Inger Enkvist, autora de diverses obres relacionades amb la seva especialitat, ha adquirit un gran prestigi internacional amb l’estudi i la comparació dels diferents sistemes educatius, sobretot en l’àmbit docent i educatiu. Com a professora i experta en educació, ha estat una de les veus més critiques envers els paradigmes pedagògics hegemònics els darrers anys en la majoria de sistemes educatius dels països occidentals, inclòs, en un lloc destacat, el nostre.
Amb rigor i mètode, i sense perdre mai de vista la realitat i les dades que ens aporta, la professora Enkvist ha refutat la majoria de tòpics sobre els que s’han construït les teories pedagògiques dominants i ha reivindicat l’estudi i l’esforç de l’alumne com a un factor fonamental que cal incentivar. Ha comparat els diferents sistemes educatius tot contrastant i posant en relació els resultats segons els diferents sectors socials, ètnics i geogràfics, el paper que hi juguen les famílies i l’entorn, especialment a Europa i Amèrica, i ha arribat a la conclusió que cal reivindicar l’esforç com a un valor decisiu.

Lloc: Fundació Antiga Caixa Manlleu - Rambla Hospital, 11 - Vic

Horari: A les 8 del vespre

Organitzador: Fòrum de Debats

Preu: Entrada lliure