Agenda

4 abril 2014

Núria Bàguena : Què menjaven els catalans del 1714.

A càrrec de Núria Bàguena, gastrònoma i escriptora especialista en cuina històrica.

Acte en col·laboració amb l’Ajuntament de Vic i la comissió “Osona-2014” dins dels actes commemoratius del Tricentenari del 1714.

El Fòrum de Debats organitza aquest divendres, 4 d’abril, una conferència amb el títol de “Què menjaven els catalans de 1714” que anirà a càrrec de Núria Bàguena, professora especialitzada en la història i el patrimoni culinaris. Aquest acte s’emmarca en les celebracions del Tricentenari dels fets de 1714 – conquesta de Barcelona per les tropes de Felip V – i compta amb el suport de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Vic i de la Comissió Osona-2014. També volem agrair la col·laboració de l’Escola d’Hostaleria de Tona. La conferència tindrà lloc a l’Auditori de l’Antiga Caixa Manlleu, Rambla Hospital, 11, de Vic, i començarà a les 8 del vespre. Com és habitual anirà seguida de col·loqui.

El Fòrum de Debats ha volgut col·laborar en els actes del Tricentenari que se celebren enguany amb l’organització d’aquesta conferència en què es tractarà d’una qüestió força important per tal de conèixer un dels aspectes fonamentals en totes les societats: el de l’alimentació i la cuina. Així doncs, la xerrada ens permetrà informar-nos de com s’alimentaven els nostres avantpassats del segle XVIII, de les diferències en aquesta qüestió entre els diferents estaments o classes socials i de la repercussió que el setge i conquesta de Barcelona, i altres ciutats catalanes, van tenir en aquest àmbit.
La conferència anirà a càrrec de Núria Bàguena, professora especialitzada en la història i el patrimoni culinaris, llicenciada en Humanitats, investigadora de l’evolució i la història de la cuina, cuinera i assessora gastronòmica. Ha escrit nombrosos llibres sobre la matèria d’entre els que podem destacar Cuinar i menjar a Barcelona (1850-1900), De l’antiga Roma a la teva cuina… Coautora d’una gran quantitat de llibres i de més de 100 articles sobre la qüestió. Imparteix cursos especialitzats sobre temes gastronòmics en escoles i universitats, ha realitzat més de cent conferències. Assessora de patrimoni culinari ha realitzat, també, diverses exposicions com Llibres de cuina a Catalunya, Del raïm al vi i al cava, La cuina medieval catalana, Els menjars de Nadal, etc. Actualment és l’assessora gastronòmica de la sèrie “La Riera” que s’emet per TV3.

 

Us recordem que l’aforament de la sala és limitat i que per a la tranquil·litat de les persones interessades, ens permetem recomanar que hi arribin amb l’antelació suficient.

Lloc: Auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu - Rbla- Hospital, 11 - Vic

Organitzador: Fòrum de Debats en col·laboració amb l'Ajuntament de Vic

Preu: Entrada lliure