Agenda

17 novembre 2023

Sandra Mercado: Una altra mirada al transgenerisme

A càrrec de Sandra Mercado, història i visió d'una destransició

Benvolguts/des, us comuniquem que ens veiem obligats a suspendre l’acte “Una altra mirada al transgenerisme” programat per divendres 17 de novembre de 2023 on Sandra Mercado havia de ser entrevistada pel periodista Jordi Vilarrodà. El motiu és que l’Ajuntament de Vic, a causa de les pressions de col·lectius suposadament defensors dels drets de les persones trans i seguint “orientacions” d’alguns departaments de la Generalitat, no ens permet utilitzar el local habitual on s’havia de realitzar.

Lamentem les molèsties, totalment alienes a la nostra voluntat.

Salutacions cordials FÒRUM DE DEBATS

Després d’un intens debat social que va dividir el moviment feminista i el mateix govern, fa tan sols uns mesos es va aprovar al Congrés dels Diputats la coneguda com a “llei trans” per tal de garantir la igualtat real i efectiva de les persones trans i els drets LGTBI. Sens dubte suposa una ampliació de drets d’aquests col·lectius. La llei garanteix l’autodeterminació de gènere sense restriccions a partir dels setze anys i amb diferents graus de limitació en els trams 12-14 i 14-16. Sense menystenir les qüestions registrals, jurídiques o filosòfiques, la transició cap a la identitat sentida, en la mesura que impliqui modificacions corporals, pot requerir l’acompanyament de professionals de diverses branques de la salut: ginecologia, pediatria endocrinològica, endocrinologia, psicologia, urologia, cirurgia plàstica, etc. Un camí gens fàcil, el de la transició, al final del qual hi ha persones que han assolit o assoliran un major grau de felicitat. No sembla el cas de la Sandra Mercado, que ens oferirà una cara més desconeguda a partir de la seva experiència personal: la història i visió d’una destransició que pot contribuir a la reflexió i a una millor comprensió de la complexitat del tema.

Sandra Mercado és el nom actual de Joan Mercado Rodríguez. Afirma que sempre va saber que era homosexual, però que durant una etapa important de la seva vida va pensar que era una dona atrapada en un cos d’home. El 2016 es va fer una vaginoplàstia després de dotze anys d’hormonació. En aquell moment va pensar que s’acabarien tots els seus problemes, però sosté que va iniciar un procés que l’ha destrossat físicament i anímica. Ha tingut una vida complicada en què si abans l’atacaven trànsfobs i homòfobs, ara és atacada per sectors trans que l’acusen de transfòbia i de mantenir un discurs d’odi. Afirma que ningú neix en un cos equivocat i considera que el gènere és un constructe social. Es va oposar a la llei trans. Ha publicat La estafa del transgenerismo: Memorias de una destransición (2022)

 


El motiu és que l’Ajuntament de Vic, a causa de les pressions de col·lectius suposadament defensors dels drets de les persones trans i seguint “orientacions” d’alguns departaments de la Generalitat, no ens permet utilitzar el local habitual on s’havia de realitzar.

Lloc: Auditori el Sucre - Plaça 1 d'octubre - Vic

Horari: 2/8 del vespre

Organitzador: Fòrum de Debats

Preu: Entrada lliure