Agenda

10 abril 2015

Serge Latouche : “El decreixement com a solució a la crisi”

A càrrec de Serge Latouche, economista, filòsof i catedràtic emèrit de la Universitat París-Sud. Amb la participació de Jean-Louis Prat, filòsof.
Serge Latouche és un dels principals ideòlegs europeus i mundials del decreixement i gaudeix d’un ampli reconeixement internacional. És economista, filòsof, catedràtic emèrit d’Economia a la Universitat París-Sud (Orsay) i, ell mateix, es defineix com a objector del creixement tal com s’entén habitualment. És autor d’obres com “Décoloniser l’imaginaire” (2003), “Le Pari de la décroissance” (2006), “Petit traité de la décroissance sereine” (2007), “Sortir de la société de consomation” (2010) o “Renverser nos manières de penser” (2013) entre molts altres. En català podem trobar els seus llibres “El decreixement per salvar la Terra” (2008) o “En defensa del decreixement” (2011). De les traduïdes al castellà podem destacar les seves obres “Sobrevivir al desarrollo” (2007) o bé “La apuesta por el decrecimiento” (2008). Coneix bé la problemàtica catalana perquè va participar en el IX Simposi Internacional Una Sola Terra, a Barcelona el 2006 i a la Trobada pel Decreixement als Països Catalans que se celebrà a Sant Miquel de Cuixà el 2008.

En la conferència de divendres també hi participarà el filòsof Jean-Louis Prat, originari de la Catalunya-Nord, estudiós de l’obra de Cornelius Castoriadis, precursor del pensament decreixentista, autor de l’obra “Introduction à Cornelius Castoriadis (1922-1997) i membre del MAUSS (Mouvement Anti-Utilitariste dans les Sciences Sociales).

Cal dir que, durant el 2015, és l’únic acte que té previst de realitzar Serge Latouche a Catalunya i a l’Estat espanyol i, per tant, és una oportunitat única de poder-lo escoltar en directe i exposar-li les qüestions que cregueu oportunes.

Lloc: Auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu. - Rambla Hospital, 11. - Vic.

Horari: A les 8 del vespre

Organitzador: Fòrum de Debats

Preu: Entrada Lliure