Agenda

21 març 2014

Ramon Barnils, la petjada d’un periodista lliure a Catalunya i Osona.

Taula rodona-col·loqui amb la participació de : Laia Altarriba, Biel Barnils, Joan Brugués, Tonini Coromina, Miquel Macià i Pep Palau.

Taula rodona-Col·loqui per debatre sobre la figura del periodista Ramon Barnils amb la intervenció confirmada de :Laia Altarriba, autora del llibre “Vint i Ramon Barnils”, Biel Barnils, activista cultural i fill de Ramon Barnils, Joan Brugués, professor i President del Fòrum de Debats, Toni Coromina, periodista i escriptor, Miquel Macià, periodista i editor de “nació digital” i Pep Palau, gastrònom i amic de Ramon Barnils.

Ramon Barnils (1940-2001), periodista i professor, va col·laborar en una part considerable dels mitjans de comunicació de la seva època i en tots hi va deixar una petjada que ha arribat fins als nostres dies. Les seves idees conserven un interès plenament vàlid en l’actualitat per a tothom interessat en la societat que ens envolta i, molt especialment, en el que fa referència al món del periodisme i la comunicació. Sens dubte, és un dels periodistes de referència de la Catalunya de les darreres dècades del segle XX. En l’acte de divendres, tretze anys després de la seva mort, s’analitzarà el seu llegat des de diversos punts de vista i es procurarà transmetre els aspectes més destacats de la seva personalitat i la seva obra als assistents, que també podran fer-hi les aportacions que vulguin. De la riquesa de la seva personalitat en donen fe vint testimonis entrevistats en el llibre Vint i Ramon Barnils (2013) que el qualifiquen, entre altres adjectius, de brillant, modern, àcrata, díscol, intel·lectual, independentista, clarivident, rebel, entusiasta… i com un home que va destacar pel seu estil corrosiu i l’esperit crític envers la societat dominant.

L’acte serà introduït per Laia Altarriba, periodista, autora del llibre  Vint i Ramon Barnils, de la junta del Grup de Periodistes Ramon Barnils; Biel Barnils, un dels fills de Ramon Barnils i activista cultural; Joan Brugués, professor i President del Fòrum de Debats; Toni Coromina, periodista; Miquel Macià, periodista, editor de naciodigital, i Pep Palau, gastrònom i amic de Ramon Barnils.  A part d’una introducció general, es farà una especial referència a la relació que Ramon Barnils va mantenir amb la comarca d’Osona a través d’alguns dels participants en l’acte.

Lloc: Teatre de l'Orfeó Vigatà - C. Sant Pere, 9 - Vic

Horari: A dos quarts de nou del vespre

Organitzador: Fòrum de Debats

Preu: Entrada lliure