Últimes activitats

Adriana Ciocoletto : Introducció a l’Urbanisme Feminista

Conferència divendres 19 de febrer de 2021, ONLINE, al canal de YouTube del Fòrum de Debats. A càrrec de Adriana Ciocoletto, Doctora Arquitecta integrant del col·lectiu Punt6. Acte presentat i moderat per M. Assumpta Verdaguer.

 

L’urbanisme feminista posa la vida quotidiana al centre de les decisions urbanes, tenint en compte la diversitat d’experiències des d’una perspectiva de gènere aplicada a l’anàlisi de l’espai. A la xerrada es podrà veure com la construcció del gènere té la seva manifestació a l’espai. Es farà una revisió crítica als models de ciutat i territori actual i al disseny androcèntric dels espais. S’exposaran criteris per aplicar l’urbanisme feminista basat en la vida quotidiana com a font d’informació i metodologia pel disseny dels espais públics, equipaments, xarxes de mobilitat i transport, habitatge, seguretat urbana i participació i acció comunitària.

El Col·lectiu Punt 6 és una cooperativa d’arquitectes, sociòlogues i urbanistes de procedències diverses, amb més de 15 anys d’experiència local, estatal i internacional. Van néixer després de l’aprovació l’any 2004 de l’anomenada llei de Barris. Una normativa pionera que engegava mesures socials i urbanes, i que constava de 8 punts bàsics a desenvolupar, sent el sisè, l’«equitat», el que incloïa la perspectiva de gènere en tots els àmbits. D’aquí el seu nom. Treballen per repensar els espais domèstics, comunitaris i públics amb l’objectiu que promoguin la diversitat social i sense discriminacions. Adopten una perspectiva de gènere interseccional a través de la participació i l’acció comunitària i fomentant la sostenibilitat i l’economia solidària per una transformació feminista dels espais i la societat. A més d‘Adriana Ciocoletto són membres del col·lectiu: Roser Casanovas, Marta Fonseca, Blanca Valdivia i Sara Ortiz. Són autores de nombroses publicacions. Més informació: https://www.punt6.org/

Filmació de l’Acte

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*