Últimes activitats

Gabriel Borràs: Aigua i estructures d’estat: qui la paga i qui la gestiona?

A càrrec de Gabriel Borràs, biòleg i ex-director de planificació de l’ACA. Conferenciant presentat per en Jesús Soler. Conferència moderada per en Joan Brugués.

El biòleg Gabriel Borràs, ha dedicat la seva vida professional al món de l’aigua. Des del 1992 fins al 2011 va treballar a l’Agència Catalana de l’Aigua on s’ocupà, entre altres coses, de la depuració d’aigües residuals i de la planificació de l’aigua a Catalunya. És autor del pròleg i coeditor del llibre Els guardians de l’aigua, on 70 professionals expliquen el model català de gestió de l’aigua després de les sequeres dels anys 2007 i 2008. En aquests moments està treballant en l’Estratègia Catalana d’Adaptació al Canvi Climàtic, en la qual es defineixen els impactes que està tenint i que tindrà aquest canvi i quines mesures caldria aplicar per a adaptar-nos a una situació greu i perillosa per al conjunt de la població.

En la conferència d’avui es farà una defensa de la funció pública de control i gestió de l’aigua que té encomanada l’Agència Catalana de l’Aigua. Així mateix, s’exposarà una posició crítica amb la privatització de l’empresa pública “Aigües Ter-Llobregat”, adjudicada, de moment, a l’empresa Acciona i que implica, entre altres coses, la pèrdua de control de l’Agència i del Govern català sobre les polítiques de preus i de prioritats pel que fa a les inversions i les infraestructures. Així mateix, s’alertarà sobre una nova embranzida del projecte de trasvassament de l’aigua del Roine que ja s’havia intentat en altres moments.

Conferència, divendres, 2 de febrer de 2013, 8 del vespre, Auditori Unnim, Rbla. Hospital, 11, Vic

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*