Últimes activitats

Islàndia i la crisi avui

A càrrec de: Artur Rubinat, llicenciat en Ciències Polítiques i en Sociologia. Jordi Berbis, economista, del grup d'Economia TAIFA i articulista. Presentador i moderador : Xavier Casacuberta.

Artur Rubinat, llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia, va estudiar un any a Bergen (Noruega), és militant de l’esquerra independentista i de grups de defensa del territori. La passada tardor va fer una estada d’un mes i mig a Islàndia en la qual va tenir ocasió d’entrevistar-se amb polítics com el President de la República o l’exministre d’Economia d’aquell país però també amb intel·lectuals i treballadors. D’aquesta estada en sortí un ampli reportatge publicat al setmanari “Presència” el passat mes de gener.
Jordi Berbis, llicenciat en Economia, col·labora regularment amb articles sobre el tema en publicacions com “La Directa”, “Diagonal” o “L’Accent”. És membre del seminari d’Economia crítica TAIFA, de Barcelona, des d’on intenten desemmascarar les versions dominants basades en el pensament econòmic neoliberal i, a partir d’un enfocament crític, transdisciplinar i integrador de l’Economia pretenen contribuir, conjuntament amb la resta de moviments socials, a la formació d’una societat més justa.
Com sap força gent, la crisi econòmica que vivim va esclatar virulentament a Islàndia abans que a molts altres països però, el que els grans poders polítics, econòmics i mediàtics procuren amagar és que allà s’ha optat per una manera diferent de sortir de la crisi i que la població va exigir massivament responsabilitats als culpables d’aquesta situació. Aquest procés encara no s’ha acabat i s’està desenvolupant actualment. Creiem que pot ser molt il·lustratiu conèixer-lo i extreure?n les conseqüències que calguin.

Conferència, 23 de març de 2012, 20 hores, Auditori d'Unnim-Caixa de Manlleu, Rbla. Hospital, 11 Vic

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*