Últimes activitats

Joan Vallès: Plantes, cultura i benestar: aproximació a l’etnobotànica catalana.

Conferència, divendres 10 de maig de 2019, a les 8 del vespre, a l'auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, Rbla. de l'Hospital 11, Vic.. A càrrec de Joan Vallès, catedràtic de Botànica de la Universitat de Barcelona, llicenciat en Filologia i Doctor en Farmàcia. Conferenciant presentat per Alba Font. Acte presentat i moderat per Joan Brugués.

 

L’etnobotànica estudia les relacions entre les societats humanes i el món vegetal. D’aquesta interacció, activa des de temps immemorials, en deriva un corpus de coneixements sobre noms, usos, aprofitament i gestió de la biodiversitat vegetal que, d’una banda, constitueix un tresor natural i cultural que cal conservar i divulgar, i, de l’altra, pot servir de base per al desenvolupament de nous productes d’interès per al benestar humà. En aquest acte el conferenciant va explicar les bases d’aquesta disciplina i la seva metodologia, i ens va exposar la seva situació als Països Catalans.

Joan Vallès Xirau és doctor en Farmàcia (botànica) per la Universitat de Barcelona i Llicenciat en Filologia Catalana per la mateixa Universitat, de la qual n’és catedràtic de botànica a la Facultat de Farmàcia des de l’any 2006. També és membre de la secció de Ciències Biològiques de l’Institut d’Estudis Catalans. Ha estat professor invitat a la Universitat de París Sud a Orsay (París XI) i, des de fa més de 10 anys, imparteix anualment un màster a la Universitat Pierre et Marie Curie (París VI). S’ha centrat en quatre línies de recerca: biosistemàtica (organització del genoma i implicacions sistemàtiques i evolutives), etnobotànica (estudis etnoflorístics), terminologia científica (noms populars i tècnics en botànica) i història de la botànica (botànica catalana dels segles XIX i XX). Ha publicat 227 articles en revistes científiques i 15 llibres com a autor, a part de nombroses col·laboracions, nacionals i internacionals, ha impartit centenars de conferències i comunicacions i ha dirigit 16 tesis doctorals.

 

Filmació de l’Acte

Hi ha una galeria fotogràfica. Cliqueu aquí per accedir-hi


 

Informació complementaria

Entrevista en El 9 Nou TV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*