Últimes activitats

Judith Usall Rodiè : Salut mental i génere : reptes per al segle XXI.

Conferència, divendres 14 d'octubre de 2016, a les 8 del vespre, a l'auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, Rbla. de l'Hospital 11, Vic. A càrrec de Judith Usall Rodié, psiquiatra del Parc Sanitari Sant Joan de Déu. Conferenciant presentada per Estel Soto. Acte presentat i moderat per Pere Croses.

 

En aquesta conferència, organitzada conjuntament pel Fòrum de Debats i Osonament (abans Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona), es parla de la importància d’aconseguir que la mirada de gènere sigui present en la investigació i l’abordatge dels diversos trastorns mentals. Segons la conferenciant, una salut mental que inclogui el gènere com a prioritat, no sols ha d’investigar les possibles diferències entre dones i homes en la manera d’emmalaltir i del tractament, sinó també els condicionants que la discriminació i la desigualtat social suposen per a la salut de les dones. Aquest ha de constitur un dels reptes per al segle XXI.

La conferència va anar a càrrec de Judith Usall i Rodié, doctora en Medicina i especialista en Psiquiatria. La seva tesi doctoral va tractar de “Esquizofrènia i gènere: diferències simptomatològiques i de funcionament social entre dones i homes”. També és Màster en Estudis de les Dones per la Universitat de Barcelona i llicenciada en Filologia Catalana. Professionalment, és Adjunta Sènior del CSM Cornellà, Parc Sanitari Sant Joan de Déu (PSSJD) i coordina el grup de “Etiopatogènia i tractament dels trastorns mentals greus” de la Unitat de Recerca i Desenvolupament del PSSJD. Té una àmplia experiència docent en el camp de la Psiquiatria i ha participat i organitzat nombrosos congressos sobre aquestes qüestions a Europa, Amèrica i Àsia. Ha destacat també com a investigadora, principal en molts casos, i ha publicat una gran quantitat d’articles en les revistes especialitzades més prestigioses del món. Així mateix, és coordinadora del Grup de Treball i Recerca en Dona i Salut Mental de la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental i coordinadora del Comitè de Recerca de la International Association for Women’n Mental Health, entre altres càrrecs.

 

 

 

 

 

Filmació de la conferència

 

Filmació del col·loqui posterior

 

Hi ha una galeria fotogràfica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*