Últimes activitats

La Recerca a Catalunya. Tecnologia en l’estudi de molècules implicades en malalties.

A càrrec de Carmen López, investigadora del Centre Científic i Tecnològic de la Universitat de Barcelona (UB). Conferència presentada i moderada per en Segimon Prat.

Carmen López, investigadora de prestigi internacional, és doctora en biologia per la Universitat d’Oviedo. Va realitzar una estada post doctoral de dos anys (1986-88) en l’Institut d’Investigació sobre el Càncer a París. El 1988, el vicerectorat d’investigació de la Universitat de Barcelona, li va oferir treballar en el desenvolupament i implementació de noves tecnologies en microscòpia electrònica en Biologia. A partir de 1994 es dedica intensament a la creació de dos laboratoris, un de Microscòpia Electrònica per a Biologia i un altre de Genòmica dins dels Centres Científics i Tecnològics situats al nou Parc Científic de Barcelona, on treballa en l’actualitat. Pertany a les societats de Microscòpia i Biologia Cel·lular d’Espanya i a la de Microscòpia de França.

En els últims anys la innovació tecnològica en la investigació científica ha estat enorme. Això ha permès que cada vegada puguem estudiar les molècules i les cèl·lules amb més detall i que tinguem una major informació sobre el funcionament de les mateixes.

A Catalunya hi ha hagut un gran desenvolupament en les dues últimes dècades i en concret, en el camp de la Biologia, hem pogut assistir a la creació de grans centres que han fet possible que la investigació es realitzi amb equips d’última generació.

En la conferència d’avui ens centrarem sobre dos tipus de tecnologia, una per desxifrar la composició dels gens el desenvolupament dels quals s’enfoca cap a la possibilitat de llegir cada vegada més informació genètica en el menor temps possible (alt rendiment), i una altra per desxifrar l’estructura de les molècules i els components de les cèl·lules a una escala cada vegada més petita (alta resolució).

Conferència, Divendres, 8 de juny de 2012, a les 20 hores, Auditori d’Unnim-Caixa de Manlleu, Rbla. Hospital, 11, Vic

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*