Últimes activitats

L’alimentació global: una mirada amb les ulleres de la sobirania alimentària

A càrrec d'en Gustavo Duch, expresident de Veterinaris sense fronteres, de la Junta Directiva Fed. Catalana d'ONGD i impulsor de la Sobirania Alimentària dels Pobles.Conferenciant introduït per en Pep Palau.Conferència presentada per en Joan Brugués.

El control dels aliments té unes enormes repercussions econòmiques i de salut per al conjunt de la població mundial. L’ofensiva “globalitzadora” del capital, des de ja fa uns quants anys, ha considerat de gran valor estratègic aquest sector per raons òbvies. En efecte, sense alimentació no hi ha vida i parlem, doncs, d’un mercat potencial de 7000 milions de persones que s’intenta concentrar en molt poques mans.

Gustavo Duch és un dels més intrèpids denunciadors d’aquestes maniobres i, per escrit i en conferències com la d’avui, exposa amb una gran quantitat d’informació de primera mà i d’experiència dades i reflexions sobre la qüestió amb una gran contundència. Va ser fundador i primer president de “Veterinaris sense fronteres” (1991-2009). Pertany a la Junta Directiva de la Federació Catalana d’ONGD i és President d’Àgora Nord-Sud. És un dels més qualificats impulsors de la “Sobirania Alimentària dels Pobles”. Col·labora amb “La Vía Campesina” i en campanyes com “No te comas el mundo” i “Som lo que sembrem”. Infatigable divulgador, ha publicat centenars d’articles per via digital o en publicacions com El Periódico, Público, La Jornada de México, Galicia Hoxe, El Correo Vasco entre moltes altres. Igualment és autor de força llibres, els darrers dels quals són Alimentos bajo sospecha (Ed. los libros del Lince) i Sin lavarse las manos (Ed. Play Attitude).

Conferència, 13 de gener de 2012, 20 hores, Auditori Unnim-Caixa de Manlleu, Vic

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*