Últimes activitats

Luis de Miguel Ortega: Tècniques de corrupció mèdico-farmacèutica.

Conferència, divendres 1 de juny de 2018, a les 8 del vespre, a l'auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, Rbla. de l'Hospital 11, Vic. A càrrec de Luís de Miguel Ortega, advocat especialitzat en dret Internacional i Sanitari. Conferenciiant presentat per Alícia Ninou, acte presentat i moderat per Robert Pardo.

 

La salut és una de les facetes de la vida que més preocupa els ciutadans. Darrerament vivim un aferrissat conflicte entre els oficialistes de la ciència i la medicina en front dels consumidors i els professionals de teràpies alternatives. El centre de la discussió és la validesa científica i, en aquest sentit, caldria analitzar aquelles tècniques de corrupció que ens duen a qüestionar si el que anomenem ciència, a vegades, és poca cosa més que marqueting segons el parer del conferenciant. En la primera part de la conferència es va parlar del que és la corrupció mèdico-farmacèutica, i les seves tècniques més conegudes, amb exemples clars i reals de cada una. A la segona part, es van esmentar les raons per les quals existeix la corrupció institucional i es van ‘explicar les diferents teories que n’expliquen l’existència i la possible solució. Es va acabar amb unes conclusions en què el ponent ens posà en guàrdia sobre el paper que els mitjans de comunicació tenen, a vegades, en emparar la corrupció institucional a través del que ara s’anomenen “fake news”.

 

La conferència va anar a càrrec de Luis de Miguel Ortega, que ha treballat com a infermer durant 25 anys, especialment en l’àmbit psiquiàtric, i que ha ampliat la seva formació amb un postgrau de psicoteràpia i resolució de conflictes i, després de cursar la carrera de Dret, actualment exerceix d’advocat i pèrit en dret sanitari. En el treball com a jurista ha dut la direcció lletrada de casos de corrupció sanitària i institucional davant d’organismes estatals de justícia, com el Tribunal Constitucional, el Tribunal Suprem o l’Audiència Nacional, administratius, així com en institucions internacionals (Oficina Antifrau Europea, Comissió Europea…). Es considera a si mateix com un llibertari, amant de la llibertat personal, i com un infermer que ha canviat el pijama blanc per una toga negra sense deixar la infermeria. S’ha especialitzat en casos de pacients amb diagnòstics mentals en situació d’incapacitació i d’internament i tractament involuntaris.

 

 

Filmació de l’Acte: LA CONFERÈNCIA

Filmació de l’Acte: EL COL·LOQUI

Hi ha una galeria fotogràfica. Cliqueu aquí per accedir-hi

 


Informació complementària

Entrevista de El 9TV

Allegro ma non troppo (Carlo M. Cipolla)


Ejemplo de ejercicio perfecto de corrupción médica:

  • Astroturfing
  • Fake News
  • Dead Monger
  • Medical Kidnapping

Su único delito: descubrir una cura que no necesita intervención farmacéutica

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*