Últimes activitats

Núria Mata: Salut mental i diversitat cultural: un viatge intern i extern.

Conferència, divendres, 19 d'octubre de 2012, Auditori d'Unnim, Rbla. Hospital, 11, Vic, 8 del vespre. Núria Mata és psicòloga-psicoterapeuta i directora de l'Espai DiverPsitat. Conferenciant presentada per Ivette Griera, conferència presentada i moderada per en Xavier Casacuberta.

Núria Mata és llicenciada en Psicologia i Ciències de l’Educació per la Universitat Autònoma de Barcelona, EuroPsy Expert en Psicoteràpia i membre de la Secció Clínica i de la Salut i de la Secció Clínica i de les Dones del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya. Compta amb amplis estudis de postgrau relacionats amb la matèria i una llarga experiència professional en el camp de l’atenció psicològica, com a ponent de jornades, simposis i congressos, així com una dilatada experiència com a docent en màsters universitaris. Ha publicat diversos llibres i treballs sobre el tema de la conferència d’entre els que podem esmentar Criteris per una formació de base en treball social intercultural (2009), Interculturalitat i Pensament (quasi) Únic (2009), Ahmed. Vicisitudes de una migración (2003). També va publicar el llibre  La manipulación. La perversidad del pequeño poder (2008) i va obtenir el Premi Plana de Vic del 2009 amb el treball Persones i paisatges. Punts de trobada entre migrants i no migrants (inèdit), entre altres publicacions.
També va ser membre fundadora de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona i va formar part de la Junta del Fòrum de Debats, les dues entitats organitzadores de l’activitat.

En aquesta xerrada d’avui es partirà d’un concepte integrador del concepte “salut”, en el qual els processos de pensament, les emocions i les relacions són factors fonamentals. Es prendrà la migració com a situació paradigmàtica de diversitat cultural encara que també se n’esmentaran d’altres. Es mostrarà la diversitat com a factor de vida i de complexitat i s’enfocarà la migració com una contingència que pot afectar l’equilibri bio-psico-social de les persones, és a dir, la seva salut. Es mostrarà com les migracions provoquen canvis en les persones que les protagonitzen, i també en els seus grups d’origen i de rebuda. Cadascun d’aquests tres grups: els que migren, els que són deixats enrere i els que reben, viuen els seus processos d’aculturació, estrès i dol. A partir d’aquí es descriuran formes més i menys adaptatives d’encarar aquests processos.

 
Accés a la Filmació de la conferència

 
 
Accés a la Filmació del col·loqui

 
Hi ha una fotogaleria de l’acte

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*