Últimes activitats

Pascual Serrano: Desinformació, neutralitat comunicativa i traficants d’informació

A càrrec de Pascual Serrano, periodista i escriptor. Conferencia presentada i moderada per en Santi Silva. Conferenciant presentat per en Josep Comajoan.

Nascut a València l’any 1964, Pascual Serrano es llicencià en Periodisme a la Universitat Complutense de Madrid. El 1996 fundà, juntament amb un grup de periodistes, la publicació electrònica “Rebelión” (www.rebelion.org) tot un referent entre els diaris alternatius, especialment pel que fa a la informació internacional i en particular d’Amèrica Llatina. Durant 2006 i 2007 fou assessor de Telesur, canal de Televisió que vol ser un model de comunicació contraposat als mitjans dominants del primer món i que va ser promogut per Veneçuela i altres països llatinoamericans. Escriu sobre temes de comunicació i política internacional en diverses publicacions espanyoles i llatinoamericanes, entre les quals el mensual “Le Monde Diplomatique”, el quinzenal “Diagonal” o el diari “Público”, ara únicament en versió digital. És membre del consell de redacció de les revistes “Mundo Obrero”, “El otro país” i “Pueblos”, on col·labora habitualment.

Ha publicat diversos assajos sobre temes relacionats amb el periodisme i la comunicació. Entre altres cal esmentar “Perlas. Patrañas, disparates y trapacerías en los medios de comunicación” (El Viejo Topo, 2006) obra de la qual en publicà una continuació el 2007; “Desinformación. Cómo los medios ocultan el mundo” (Península, 2009) i “Traficantes de información. La historia oculta de los grupos de comunicación españoles” (Foca, 2010). El seu darrer llibre és “Contra la neutralidad. Tras los pasos de John Reed, Ryzard Kapuscinsky, Edgard Snow, Rodolfo Walsh y Robert Capa” (Península, 2011)

Conferència, divendres, 23 de novembre de 2012, Auditori d'Unnim, Rbla. Hospital, 11, Vic, 8 del vespre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*