Últimes activitats

Patsilí Toledo: Lleis, feminismes i violències sexuals

Conferència divendres 11 de decembre de 2020, ONLINE, al canal de YouTube del Fòrum de Debats. Patsili Toledo es doctora en Dret Públic, especialitzada en drets humans de les dones. Acte presentat per Ramon Gabarrós i moderat per Jordi Bancells.

 

La conferència analitzarà les violències sexuals des d’una perspectiva històrica, jurídica i conceptual, considerant les aportacions i debats feministes. Quins són els problemes amb la manera en que entenem les violències sexuals? S’han de canviar les lleis? Què suposa la recent proposta (del govern Psoe-Podemos) de llei sobre protecció de la llibertat sexual (l’anomenada llei del “solo si es si”)? què és el que canviarà si és aprovada? suposa un canvi de paradigma en la manera en què s’entenen les violències? per què genera tensions dins els feminismes?

Patsilí Toledo és jurista especialitzada en drets humans de les dones per la Universitat de Xile i doctora en Dret Públic per la UAB. És integrant del grup de recerca Antigona (UAB) i docent sobre gènere i justícia penal a la Universitat Pompeu Fabra. Ha treballat com a consultora per diverses organismes internacionals, incloent ONU-Mujeres, UNODC, l´Oficina de l’Alta Comissionada de NU per als Drets Humans i el Comitè CEDAW, per a l’elaboració de la Recomanació General No. 35 (2017) sobre violència per raons de gènere envers les dones. Actualment és la consultora principal de l’avaluació sobre l’impacte de COVID-19 en les respostes del sistema de justícia penal a la violència masclista a nivell global, per a la UNODC.

 

Filmació de l’Acte


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*