Últimes activitats

Pep Puig : Democratitzant el sistema Energètic : El projecte viure de l’aire del cel.”

Conferència del 14 de novembre de 2014 a l'auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, Rbla. de l'Hospital 11, Vic. A càrrec de Pep Puig, doctor enginyer industrial i president del consell assessor d'EUROSOLAR, associació europea per les energies renovables. Conferenciant presentat per Ramon Sans. Acte presentat i moderat per Joan Brugués.

 

Pep Puig va ser un dels primers ecologistes de Catalunya i té una llarga trajectòria d’estudis i de lluita per tal d’aconseguir una societat basada en un model d’energies renovables, lliure de les imposicions de les grans multinacionals lligades al complex industrial-militar i defensores del model nuclear o altres sistemes contaminants i, a curt o mitjà termini, no sostenibles. Així mateix, ens presentarà el projecte “Viure de l’aire del cel”, la viabilitat del qual ha estudiat amb rigor i seriositat, i que si s’implantés, a més, comportaria la possibilitat d’una gestió democràtica, sostenible i econòmicament beneficiosa d’aquest recurs.

Pep Puig (Vic, 1947), és doctor en enginyeria industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, ha treballat com a professor de la Universitat Autònoma de Barcelona des del 1979 fins al 2012 impartint cursos de Recursos energètics i d’Energia i societat. Treballa com a consultor en temes d’energia i sostenibilitat. El 1981 va ser un dels fundadors d’Ecotècnia, empresa cooperativa pionera en el disseny i fabricació d’aerogeneradors, que ha desenvolupat el coneixement i l’ús de l’energia eòlica. El 1992 va ser un dels cofundadors d’Ecoserveis, associació professional dedicada a la consultoria i a l’educació sobre energia i medi ambient i de la qual és director de projectes. Ecoserveis ha estat guardonada amb el Premi Solar Europeu 2004 per liderar el projecte de la Fàbrica del Sol de Barcelona, entre altres importants reconeixements internacionals. És autor de diversos llibres, ponències i articles sobre energia, tecnologia, societat i sistemes naturals. Va ser regidor de Ciutat Sostenible a l’Ajuntament de Barcelona (1995-1999), president de la xarxa europea “Energie-Cités” (1997-2000), membre del Grup de Científics i Tècnics per un Futur No Nuclear, cofundador i president de la secció espanyola d’EUROSOLAR, associació europea per les Energies Renovables, de la qual en va ser vicepresident del 2003 fins al 2011 i, des del 2012, President del seu Consell Assessor. En el camp polític és membre d’Els Verds-Alternativa Verda. També podríem destacar que és membre de la junta directiva de CMES (Col·lectiu per a un Nou Model Energètic i Social Sostenible) i vicepresident de Som Energia. Ha participat en nombrosos congressos i cimeres internacionals com els de Rio de Janeiro, Johannesburg, entre altres i gaudeix d’un prestigi en tots aquests àmbits per la tasca desenvolupada i pel seu compromís.

 

 

 

 

Filmació de la Conferència

 

Filmació del col·loqui posterior a la Conferència


Hi ha una galeria fotogràfica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*