Últimes activitats

Santiago Vilanova : L’Aportació del pensament ecologista a l’Estat propi.

Conferència del 31 d'octubre de 2014 a l'auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, Rbla. de l'Hospital 11, Vic. A càrrec de Santiago Vilanova, periodista, escriptor i un dels pioners del moviment ecologista a Catalunya. Conferenciant presentat per Sergi Solà del Grup de Defensa del Ter. Acte presentat i moderat per Segimon Prat.

 

El Fòrum de Debats i el Grup de Defensa del Ter, entitats que celebren amb poc temps de diferència el seu 25è aniversari, es complauen a presentar aquest acte en el qual, entre altres qüestions, es debatrà sobre les característiques que hauria de tenir un Estat català independent per tal de superar un model econòmic i de desenvolupament que ens ha portat a un atzucac. El conferenciant, a partir de l’anàlisi de la situació actual i els seus antecedents, defensarà una economia ecològica, en la tradició ecopacifista europea, per sortir de la crisi, així com una resposta alternativa i mediterrània als estats militars i nuclearitzats, com l’espanyol, que han dominat la societat industrial fins ara.

Santiago Vilanova (Olot, 1947) és periodista, escriptor i un dels pioners de l’ecologisme sobiranista a Catalunya. Ha estat cofundador del Moviment Ecologista Català, del Comitè Antinuclear de Catalunya i del partit ecologista Alternativa Verda. Presideix l’associació “Una Sola Terra” i és cofundador de l’associació Ecoropa, creada a Ginebra, i de “Journalistes et Écrivains pour la Nature et l’Écologie”, a París. També és autor de documentals com “Portugal Any I”, sobre la Revolució dels Clavells, o “El combat antinuclear” del que forma part el documental “Resistències nuclears” que projectarem en aquest acte. Impulsor de “Userda”, la primera revista ecologista de Catalunya, director del “Diario de Barcelona” (1983-84) durant l’època autogestionària, premi Ciutat de Barcelona de Periodisme (1983). Va obtenir, també, el premi Xarxa d’Assaig amb el llibre “El combat ecologista a Catalunya” (1978) i el 1990 amb el llibre “L’onada ecològica” lliurat a Torelló. Ha publicat una dotzena de llibres sobre medi ambient i sobre l’energia nuclear, especialment sobre els accidents de Three Mile Island, Txernòbil i Fuhushima i ha escrit tres novel·les ecologistes. Ha relacionat el pensament catalanista contemporani amb l’ecologisme en obres com “L’econacionalisme” o bé “L’Estat ecològic. Una proposta per un Estat català del segle XXI”. Actualment és secretari de la sectorial 3E (ecologia, energia i entorn) de l’Assemblea Nacional Catalana i col·laborador del diari “El Punt-Avui”, entre altres activitats.

 

 

 

 

Filmació de la Conferència
 

 

Filmació del col·loqui posterior a la Conferència
 

 
 

Hi ha una galeria fotogràfica

Document: Fitxa de l'acte (341.62 kb)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*