Últimes activitats

Ser dona en l’Islam

A càrrec de la Dolors Bramon, en col·laboració amb el Casal Independentista Manel Viusà i dins les activitats relacionades amb el Dia Internacional de la Dona Treballadora.

Dolors Bramon és Doctora en Filologia Semítica per la Universitat de Barcelona i professora titular del Departament de Filologia Semítica (secció d’Estudis Àrabs i Islàmics) de la mateixa Universitat i és una de les màximes especialistes en aquest camp del nostre país. N’és una prova que col·labora amb l’Institut d’Estudis Catalans en relació a aquestes qüestions i que ha estat la redactora de la majoria dels articles de la “Gran Enciclopèdia Catalana” relacionats amb el món semític. És autora d’una important bibliografia entorn del tema d’entre la qual podríem destacar obres com De quan érem o no musulmans (2000), Obertura a l’islam (2001), Una introducción al islam: religión, historia y cultura (2002), Ser dona i musulmana (2007) entre altres. Col·labora habitualment en mitjans de comunicació com El Periódico de Catalunya, TV·3 … així com també en revistes especialitzades.
En aquesta època en què tant sentim a parlar de l’Islam, moltes vegades sense gaire coneixement de causa malgrat que es tracta d’una religió i una cultura majoritària en països molt propers i que és seguida per milers de persones que formen part de la nostra societat, en la conferència d’avui es plantejarà en què consisteix aquesta doctrina i, molt especialment, en els aspectes que afecten la dona. Així, per exemple, s’analitzaran les desigualtats entre homes i dones en el món islàmic però també es constatarà com aquesta qüestió s’utilitza per a prendre posicions poc racionals i maximalistes respecte a l’Islam que ens fan perdre l’oportunitat de cercar les arrels reals de la discriminació, les seves característiques i, per tant, els mecanismes de canvi i les seves dinàmiques.

Divendres, 4 de març de 2011, 20 hores, Auditòri d'Unnim-Caixa de Manlleu, Rbla. Hospital, 11 Vic

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*