Últimes activitats

Antoni Barbarà: La llei Aragonès, una greu amenaça per als serveis públics.

Conferència, divendres 31 de gener de 2020, a les 8 del vespre, a l'Auditori Marià Vila d’Abadal, de l’edifici del Sucre. Plaça 1 d'octubre de Vic. A càrrec de Antoni Barbarà, metge i fundador de la Marea Blanca. Acte presentat i moderat per Marco Sebastián Noferini.

 

A l’estiu de 2018 el butlletí del Parlament de Catalunya (26/7/18) informava, en la taula de continguts, de la tramitació en curs del denominat “projecte de llei de contractes de servei a les persones”, un avantprojecte de llei, rebatejat com “llei Aragonès”,que, segons el Govern de la Generalitat, hauria d’establir com s’han de licitar i adjudicar els contractes públics, així com controlar la seva execució. Però és realment aquesta la finalitat d’aquesta llei?

Des de la Marea Blanca i Aturem la Llei Aragonès entenen que, d’aprovar-se,  afectaria la prestació de serveis de salut, educació i del sector social, i suposaria “que aquests serveis es regeixin per les lleis del mercat i per la lògica de la cerca de beneficis sense aturador i no pas tenint en compte les necessitats de la ciutadania”. Consideren que, tal com està redactada, implicarà la consolidació de privatitzacions en aquests àmbits i afavorirà, fonamentalment, a grans empreses privades, sense garantir la qualitat dels serveis públics, ja que aquesta llei “estableix un marc jurídic idoni perquè siguin les empreses privades qui gestionin i prestin els serveis públics que han de garantir certs drets fonamentals”.

Entre els serveis que quedarien subjectes a aquesta llei, hi figuren, per exemple, l’ensenyament preescolar, l’educació especial, els serveis ginecològics, pediàtrics o hospitalaris de cirurgia; en total un llistat d’uns 250 (contemplats i relacionats en dos annexos del mateix projecte). Des de Marea Blanca, temen que la llei Aragonès obri el camí a “desballestar” els serveis públics, atès que: “amb la llei a la mà, tot pot ser objecte d’externalització i per tant, dependrà de la voluntat política

Volem fer constar que el dia de la conferència que us presentem es podria donar el cas que aquest avantprojecte ja hagués estat aprovat, el que entenem que donaria més motiu per a portar-la a terme així com per a assistir-hi.

Antoni Barbarà Molina és metge internista jubilat (encara que li agrada més definir-se com treballador de la salut al servei de les persones). Militant social i activista polític. Exregidor de l’Ajuntament de Badalona. Membre fundador de la plataforma “Dempeus per la Salut Pública” i posteriorment de “La Marea Blanca de Catalunya”. Articulista. I tal com li agrada presentar-se: fill de classe treballadora, republicà, internacionalista, feminista i aprenent de comunista.

 

Filmació de l’Acte

Hi ha una galeria fotogràfica. Cliqueu aquí per accedir-hi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*