Agenda

14 febrer 2020

Javier Borràs i Arumí: La Xina de primera mà.

A càrrec de Javier Borràs i Arumí, periodista i escriptor.

 

El Fòrum de Debats programa per al proper divendres, 14 de febrer, una conferència amb el títol de “La Xina de primera mà” que anirà a càrrec de Javier Borràs i Arumí, periodista i escriptor. L’acte tindrà lloc a l’Auditori del Sucre, Plaça 1 d’octubre, de Vic, i començarà a les 8 del vespre. Com sempre, anirà seguit de col·loqui.

En la conferència s’intentaran respondre interrogants com aquests: com funciona el sistema polític de la Xina?, com un sistema autoritari com el seu ha aconseguit sobreviure tant de temps?, la Xina és una economia comunista o capitalista?, quin paper han jugat els migrants i les dones en l’explosió econòmica del país?, com funciona a la Xina la censura o el control tecnològic?, quin paper jugarà una Xina cada cop més forta en l’escenari internacional?, com està afectant, ara mateix, el creixement i la major presència de la Xina a Europa?. Partint d’una experiència de primera mà, el periodista Javier Borràs i Arumí explicarà els debats al voltant de totes aquestes preguntes decisives, amb la intenció de fer conèixer una Xina més complexa i amb més matisos que la que veiem en els nostres noticiaris. També s’oferiran les informacions més actuals sobre l’epidèmia del coronavirus amb origen a la Xina i que tanta alarma està causant.

Javier Borràs i Arumí és periodista i gaudeix d’un important reconeixement com un dels millors coneixedors de la realitat xinesa actual, de la qual coneix bé tant la Xina oficial com la del carrer, la de la gent anònima que no sol aparèixer en els llibres, documentals… sobre aquell país.  Autor del llibre sobre la Xina “Roja y gris. Andanzas y tribulaciones de un joven corresponsal en China”.  Va ser corresponsal de l’agència EFE a Pequín i actualment és periodista “freelance” especialitzat en Euràsia. Ha realitzat reportatges des de la Xina, Rússia, l’Índia, els països exsoviètics, el sudest asiàtic, Llatinoamèrica i Europa. Ha publicat a mitjans de comunicació com Esglobal, Jotdown, El Mundo, La Vanguardia, Proceso (Mèxic), Catalunya Diari o RNE. És cofundador de la “newsletter” setmanal d’informació sobre la Xina i Àsia “Chinasia”.

Lloc: Auditòri el SUCRE - Plaça 1 d'octubre - Vic

Horari: A les 8 del vespre

Organitzador: Fòrum de Debats

Preu: Entrada lliure