Últimes activitats

Esther Vivas: El negoci de la crisi

Conferència a càrrec d'Esther Vivas, llicenciada en Periodisme. Conferència presentada i moderada per en Ramon Puigdollers.

Esther Vivas és llicenciada en Periodisme, magister en Sociologia i membre del Centre d’Estudis sobre Moviments Socials de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.
Ha participat en diverses edicions del Fòrum Social Mundial, en tertúlies de ràdio i televisió i col•labora habitualment en publicacions com Público. Els temes que tracta més habitualment són els moviments socials alternatius, en els quals participa molt activament, i les conseqüències que les diferents polítiques agrícoles i alimentàries tenen sobre la població. Ha publicat diversos llibres, entre els quals podem destacar: En pie contra la deuda externa (2008), Cap on va el comerç just? (2006), Del campo al plato. Los circuitos de producción y distribución de alimentos (2009) aquests dos últims juntament amb Xavier Montagut, i també Resistencias globales. De Seattle a la crisis de Wall Street (2009) i Planeta indignado. Ocupando el futuro (2012) amb Josep Maria Antentas, en què analitza les diferents mobilitzacions populars que s’han produït en el món dels darrers anys.
L’any 2009 va presentar-se a les eleccions al Parlament Europeu com a cap de llista del partit Izquierda Anticapitalista i, com a activista política, ha participat en nombroses mobilitzacions i ha estat reiteradament represaliada.

En la conferència d’avui s’analitzarà l’origen de la crisi actual, els interessos que se’ns intenten amagar, i les respostes que es van produint tant a Catalunya i l’Estat espanyol com arreu del món, el significat d’aquestes mobilitzacions i les seves conseqüències polítiques així com les perspectives de futur d’aquests moviments.

Conferència, divendres 12 d'abril de 2013, Auditori d'Unnim, Rambla Hospital, 11

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*