Últimes activitats

ETA, ADÉU A LES ARMES

A càrrec d'Antoni Batista, periodista, escriptor i professor de la Universitat Rovira i Virgili.

En la conferència s’oferiran les principals claus interpretatives del conflicte basc i l’estat actual de la qüestió després de l’alto el foc declarat per ETA. També es plantejaran les diferents possibilitats d’evolució del tema des d’una visió objectiva i amb informació recent i de primera mà.

Antoni Batista és un dels millors especialistes de Catalunya i del món en el País Basc i el conflicte violent que viu aquell territori des de fa molts anys. És periodista, escriptor i musicòleg. També és professor de “Periodisme especialitzat en conflictes” de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Ha estat professor de les Universitats Autònoma i de Barcelona i és Doctor en Ciències de la Comunicació. Ha treballat en diversos mitjans de comunicació, principalment a “La Vanguardia” i es va especialitzar en periodisme en situacions de conflicte, principalment en els casos d’Israel/Palestina, Irlanda i el País Basc, tema aquest últim sobre el qual ha escrit sis llibres, hi va dedicar el treball de recerca de doctorat i dirigeix, juntament amb Antoni Segura, els seminaris anuals de la UB sobre el conflicte d’Euskadi. Ha estat director d’Anàlisi i Estratègia del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya (2003-2006) i director de l’Institut Ramon Llull (2006-2008) entre altres càrrecs.

Pel que fa al tema basc en podríem destacar obres com Artapalo. ETA després de Txomin (1987), escrita conjuntament amb Josep Playà; Terror i negligència. Hipercor i la construcció periodística d’ETA (1997); Diario privado de la guerra vasca (1999) o Madariaga. De las armas a la palabra (2007). També ha escrit obres sobre la història de la resistència antifranquista i els moviments socials com l’Assemblea de Catalunya, la Brigada Social o el moviment okupa. Ha publicat diversos llibres i una gran quantitat d’articles sobre música, una altra de les seves grans passions.

Ha obtingut diversos premis periodístics i d’investigació com, per exemple, el premi “Mañé i Flaquer” del 2006 per la seva trajectòria periodística sobre el conflicte basc.

Fa poques setmanes que ha publicat La carta (2010), obra molt interessant basada en la trajectòria d’Antonio Creix, un dels més temuts caps de la Brigada Político-Social del franquisme. Escriu una crònica setmanal sobre la situació basca al setmanari “El Triangle”.

1 d'octubre de 2010

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*