Últimes activitats

Les filles de Xahrazad. Literatura àrab i crítica social en veu de dona.

A càrrec de: Margarida Castells, professora de Filologia Semítica de la Universitat de Barcelona i traductora. En col·laboració amb l'associació "Art Plural". Conferència presentada per en Ramon Gabarrós. Conferenciant presentada per la Núria Muñoz.

Margarida Castells, és llicenciada en Filologia Semítica per la Universitat de Barcelona (1985) i doctora en aquesta especialitat en la mateixa Universitat (2011). Exerceix com a professora a la Facultat de Filologia Semítica de la UB. Té un ampli bagatge en el coneixement dels països del Nord de l’Àfrica, del Pròxim Orient i, també de l’Amèrica Llatina. Ha participat en un gran nombre de congressos, seminaris, conferències… relacionades amb la seva especialitat i caldria destacar, entre les seves publicacions, la traducció d’obres com Les mil i una nits directament de l’àrab al català en tres volums (1995), Els viatges d’Ibn Battuta (2005) o l’elaboració d’un Diccionari Àrab-Català (2007). Entre els guardons que ha rebut podríem esmentar el Premi “Ciutat de Barcelona” de l’any 1996 o el Premi “Serra d’Or” (1996 i 2006).
Ara en què l’anomenada “primavera àrab” està tan d’actualitat, en la conferenciant d’avui ens parlarà de la veu de les dones a través de la literatura desenvolupada en aquella llengua i cultura. Partirà de Xahrazad com a símbol de la dona que no calla en un entorn advers i acabarà fent referència a algunes escriptores actuals pertanyents a diferents tradicions i ètnies del Pròxim Orient, especialment de Síria, Líbia i Egipte que coneix més directament.

Conferència, Divendres, 2 de desembre de 2011, 20 hores, Auditori d'Unnim-Caixa de Manlleu, Rbla. Hospital, 11 Vic

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*