Últimes activitats

Moviments socials i transformació de la ciutat. El cas de “l’hotel Millet” de Barcelona

Tertúlia Introduïda per: Daniel Jiménez, advocat. Hubertus Pöppinghaus, arquitecte. Maria Mas, de l'Associació de Veïns del Casc Antic de Barcelona.

En aquesta tertúlia es donarà informació de primera mà sobre l’intent de construir un hotel al costat del Palau de la Música Catalana, de Barcelona, i les connexions d’alguns polítics i de Fèlix Millet, expresident de la Fundació del Palau, amb aquest afer i altres qüestions. S’analitzarà com la pressió veïnal organitzada ha demostrat que podem ser capaços de canviar els projectes especulatius tant de l’Administració com d’interessos privats. Es parlarà de la lluita de quatre anys dels veïns en contra d’aquest projecte des de dues vessants: per una banda, informant els veïns i veïnes dels efectes que podia tenir la construcció d’un hotel en aquella zona i la corresponent destrucció de patrimoni i, d’altra banda, el fet de canviar l’ús d’un sistema dotacional com a equipament educatiu. És un dels exemples més clars del servilisme del sistema polític a uns interessos econòmics especulatius. La lluita veïnal juntament amb l’actuació jurídica han fet possible la retirada de la modificació del Pla General Metropolità i la consegüent retirada de construcció de l’hotel.
Daniel Jiménez és l’advocat del cas i ens podrà oferir les claus jurídiques de l’assumpte. Hubertus Pöppinghaus és arquitecte especialitzat en arquitectura bioclimàtica, estructures tensades tèxtils i termografia (eficiència energètica). Ha cursat estudis a Alemanya, Suïssa, Àustria i Barcelona. Cofundador de l’Associació “Veïns en Defensa de la Barcelona Vella” de la que en fou President entre 2002 i 2006, i també cofundador del “Fòrum Veïnal de la Ribera”. Maria Mas és mestra jubilada de l’Escola d’Adults pública. Llicenciada en Pedagogia. Fins fa un mes ha estat la Presidenta de l’Associació de Veïns del Casc Antic de Barcelona.

Divendres, 17 de desembre de 2010, al Cafè de l'Orfeó, Plaça Santa Cecília, Vic

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*