Últimes activitats

Teresa Forcades: Ètica i Capitalisme

Teresa Forcades és monja benedictina de Montserrat i doctora en Medicina i Teologia. Conferenciant presentada per en Ton Barnils i conferència presentada i moderada per en Joan Brugués.

Teresa Forcades, monja benedictina del monestir de Sant Benet, a Montserrat, va convertir-se en un personatge reconegut i mediàtic el 2009 quan va denunciar els interessos de les multinacionals farmacèutiques en el tema de la vacuna de la grip A i des d’aleshores no ha deixat d’opinar sobre els principals temes de l’actualitat amb una llibertat i una honestedat poc habituals en els nostres temps. Així defensa amb convicció el paper de la dona en tots els àmbits malgrat pertànyer a una institució, l’Església catòlica, poc receptiva a aquests plantejaments, denuncia amb una radicalitat, que ja voldríem sentir en veu de molts polítics i sindicalistes autoanomenats d’esquerres, les injustícies del sistema capitalista i no li fa por proposar la nacionalització de la banca o la vaga general indefinida per sortir de la crisi que ens afligeix o bé defensa les conquestes socials del govern d’Hugo Chávez a Veneçuela. També defensa els drets nacionals de Catalunya i dels oprimits d’arreu del món en línia amb el que es va anomenar la teologia de l’alliberament. En la conferència d’aquest divendres, titulada “Ètica i capitalisme” tractarà aquestes i altres qüestions sobre les que ha anat treballant i reflexionant.

Teresa Forcades es va llicenciar en Medicina i el 1992 s’especialitzà en Medicina interna a la Universitat de Nova York (Buffalo) i va obtenir el Master of Divinity a la Universitat de Harvard. El 1997 entrà al monestir de Sant Benet de Montserrat i el 2004 es doctorà en salut pública. El 2008 acabà el doctorat en Teologia Fonamental. Del 2006 al 2010 va residir a Alemanya per tal d’acabar la tesi i fer estudis de postdoctorat a la Universitat de Humboldt. Ha publicat, entre altres, el treball “Els crims de les grans companyies farmacèutiques”, els llibres La Trinitat, avui i La teologia feminista en la història i, des de l’estiu, el llibre Converses amb Teresa Forcades és el més venut en català d’entre les obres de no ficció.

Conferència, divendres, 5 d'octubre de 2012, a les 8 del vespre, sala d'actes de l'Institut "Jaume Callís", avda. Olímpia,2, de Vic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*