Últimes activitats

VA EXISTIR JESÚS REALMENT?

Tertúlia a càrrec de: Gonzalo Puente Ojea, exambaixador de l'Estat espanyol al Vaticà, i Llogari Pujol, psicoanalista i Doctor en Teologia.

Gonzalo Puente Ojea és diplomàtic, degà del cos d’ambaixadors d’Espanya i va ser sotssecretari d’Afers Exteriors. Va ser ambaixador de l’Estat espanyol al Vaticà entre 1985 i 1987, càrrec del qual va ser destituït pel govern de Felipe González com a conseqüència de les pressions rebudes per part de la jerarquia de l’Església catòlica. Ha presidit l’associació “Europa laica”. És autor de més d’una desena de llibres de temes històrics, filosòfics i religiosos i de centenars d’articles i conferències. De la seva producció bibliogràfica podem destacar títols com Ideología e Historia. La formación del cristianismo como fenómeno ideológico (1974), Fe cristiana, Iglesia y poder (1991), Elogio del ateísmo. Los espejos de una ilusión (1995), Ateísmo y religiosidad. Reflexiones sobre un debate (1997), El mito de Cristo (2000), Mi embajada ante la Santa Sede (2002) o Vivir en la realidad (2007).

Llogari Pujol és psicoanalista freudià-lacanià, Doctor en Teologia per la Universitat d’Estrasburg amb la seva tesi sobre “Les fonts egípcies del Nou Testament”, exegeta i especialista en textos bíblics i egipcis. És un reconegut investigador sobre el tema proposat en la tertúlia sobre el qual ha intervingut en nombrosos simposis i en diversos mitjans de comunicació.

En aquesta tertúlia s’analitzaran les diferents hipòtesis sobre l’existència del personatge Jesús i com, al llarg de la història, diferents Esglésies i religions l’han utilitzat per als seus propòsits. S’exposaran algunes teories de la més rigorosa actualitat sobre aquesta qüestió i, després de la intervenció dels ponents, tothom qui vulgui podrà expressar la seva opinió.

5 de novembre de 2010

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*