Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Eugènia Monrós – Epigenètica: La gran interlocutora entre els gens i l’ambient.

22 gener 2021 a les 20:00

 

Cadascun de nosaltres és un ser únic. Som únics en el nostre ADN, que és el nostre DNI molecular, com són úniques les nostres vivències: el context en què naixem i ens criem, la nostra família, les nostres relacions, les experiències de vida. Per això diem que l’ésser humà és un ser bio-psico-social.

L’epigenètica ens explica com es dóna el diàleg entre aquestes tres dimensions, entre el nostre cos, les nostres relacions i l’ambient en què vivim. Per mitjà d’aquesta interlocutora molecular, les experiències s’incrusten en l’ADN i li donen vida, modulant el funcionament dels nostres gens i dirigint-nos vers la salut o la malaltia. Aquest diàleg gens-ambient es dóna al llarg de tota la vida, però en la construcció dels fonaments del cos i el psiquisme els primers 1000 dies són fonamentals, ja que durant la fase prenatal i els primers temps de criança l’organisme i el nostre cervell estan en plena formació i són, per tant, especialment vulnerables.

En aquesta xerrada investigarem l’impacte que les experiències, en especial les més primerenques, tenen sobre el nostre desenvolupament. Veurem com les vivències deixen marques epigenètiques sobre els nostres gens, petjades que ens conduiran vers la salut o cicatrius que ens portaran vers la (psico)patologia. Fins i tot podem heretar les vivències dels nostres avantpassats…

Eugènia Monrós és Doctora en Biologia acreditada en genètica humana, i psicoterapeuta. Motivada pels processos que afecten la vida, la salut i el benestar, inicià la seva carrera professional com a investigadora en l’àmbit de les malalties genètiques. Després de 20 anys de dedicació al diaghttps://youtu.be/3Ml12Phf1Pcnòstic, la recerca i la docència a l’Hospital La Fe de València, a la Universitat de Barcelona i a l’Hospital Sant Joan  de Déu, va fer un gir cap a l’estudi de la salut mental, iniciant una nova etapa formativa en psicologia i psicoteràpia, professió a la que es dedica des de 2006 en la seva consulta particular de Barcelona. 

És membre de la Asociación Española de Genética Humana (AEGH), de la Sociedad Española de Asesoramiento Genético (SEAGen), de la Asociación de Psicoterapia Integradora Humanista (APIH), de la International Integrative Psychotherapy Association (IIPA), i membre col·laborador de l’Institut Català D. Winnicott (ICW).

En els darrers anys, l’estudi de l’epigenètica li ha permès integrar les seves dues grans passions, genètica i psicologia. Fruit d’aquesta integració neix el nom del seu espai professional, PsiGen, en el que realitza acompanyament psicològic i psicoterapèutic, assessorament genètic i reproductiu, i a partir del qual desplega la seva actual activitat docent.

 

 

Filmació de l’Acte


Mostra els detalls

Data:
22 gener 2021
Hora:
20:00
Categories d'Esdeveniment:
,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Share

Eugènia Monrós – Epigenètica: La gran interlocutora entre els gens i l’ambient.
Topics
When
Sunday to Wednesday
December 23 to 26, 2022
Where
467 Davidson ave
Los Angeles CA 95716