Últimes activitats

Contra el nou capitalisme terapèutic

Tertúlia introduïda per Josep Rafanell, psicòleg i activista polític resident a París. Tertúlia moderada per en Lluís Minoves.

La tertúlia és una temptativa d’anàlisi dels processos d’integració social en el món de l’economia pels dispositius d’assistència social i terapèutica. En una primera part, Josep Rafanell ens explicarà una sèrie d’experiències clíniques i d’episodis polítics viscuts per ell mateix. A continuació intentarà determinar quines perspectives de resistència i de lluita s’obren davant nostre en termes de comunitats de lluita i qüestionarà tant les noves formes de recomposició del capital com algunes de les formes de resistència no adaptades a les noves realitats actuals.

Josep Rafanell, nascut a Vilanova de Sau (Osona) és psicòleg clínic i viu i treballa a París des de fa més de 20 anys. Exerceix la seva tasca en les perifèries urbanes de la capital francesa i ha treballat en diverses institucions: centres d’acollida, presons, psiquiàtrics, associacions destinades a dones víctimes de violències, gent marginada, toxicòmans, malalts de la SIDA, immigrants precaris… Actualment treballa també en escoles de formació de treballadors socials. S’ha especialitzat en l’estudi de l’etnopsiquiatria a França i qüestiona les bases de la psiquiatria occidental i, especialment la psicoanàlisi. Implicat en els moviments socials i polítics podríem incloure la seva pràctica política en el que el poder judicial i policial francès anomena els medis “anarcoautònoms” la qual cosa l’ha fet objecte de persecucions judicials. Darrerament s’ha ocupat també de l’ecologia política. Autor de bastants articles sobre aquests temes, ha publicat aquest any l’obra Acabar amb el capitalisme terapèutic.
Actualment està treballant en el llibre col·lectiu Comunisme: un manifest.

Tertúlia, 16 de desembre de 2011, 21 hores, El Cafè de l'Orfeó, Vic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*