Últimes activitats

L’ansietat i les seves repercussions

A càrrec d'Antoni Bulbena, cap de Psiquiatria de l'Hospital del Mar de Barcelona. En col·laboració amb la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona dins les activitats entorn del Dia Mundial de la Salut Mental.

Antoni Bulbena és un dels més grans investigadors del tema i gaudeix d’un ampli prestigi internacional. És catedràtic de Psiquiatria de la UAB, director de l’Institut de Neuropsiquiatria i Addicions del Parc de Salut-Mar de Barcelona. També és Cap del Servei de Psiquiatria i Toxicomanies de l’Hospital del Mar de Barcelona, membre del Consell Assessor en Salut Mental de la Generalitat de Catalunya, de la Junta Directiva de la Sociedad Española de Psiquiatria i vicepresident de la European Association for Consultation Liaison Psychiatry and Psychosomatics.
És coautor del llibre Medición clínica en Psicología y Psiquiatría, referent indispensable per a tots els investigadors del tema i ha escrit centenars de capítols i articles en obres i revistes científiques.
Cal destacar les seves investigacions en àmbits com la demència i pseudodemència, les urgències psiquiàtriques, la memòria, depressió, fòbies i estrès, entre altres, i en la línia de relacionar els trastorns d’ansietat i les patologies somàtiques associades.
Actualment coordina el grup de recerca sobre Angoixa, trastorns afectius i esquizofrènia i està estudiant les influències del clima, els canvis estacionals i determinats aliments (com la xocolata) en la incidència i evolució de l’ansietat i els trastorns de l’afectivitat com la depressió, el trastorn bipolar o l’afectivoestacional.
Que l’ansietat és una característica important de la nostra societat, poques persones ho discutirien. Ara bé, analitzar-ne el perquè i les repercussions de tota mena que això comporta ja és molt menys freqüent. Amb aquesta conferència d’avui pretenem posar a l’abast de la gent interessada dades, reflexions i anàlisis que els permetin ampliar els seus coneixements sobre la qüestió de manera assequible i actualitzada.

Conferència presentada i moderada per en Xavier Casacuberta i conferenciant presentat per l'Ivette Griera del Centre Psicopedagògic.

Divendres, 21 d'octubre de 2011, 20 hores, Auditori d'Unnim-Caixa de Manlleu, Rbla. Hospital, 11, Vic

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*