Últimes activitats

Francisco Villar: Com les pantalles devoren els nostres fills

Conferència,el divendres 27 d'octubre de 2023 a l'auditori A càrrec de Francisco Villar, psicòleg clínic i especialista en la prevenció de la conducta suïcida.

 

el Fòrum de Debats inicia les activitats de la temporada 2023-24 amb la conferència titulada “Com les pantalles devoren els nostres fills” que anirà a càrrec de Francisco Villar, doctor en Psicologia, psicòleg clínic i especialista en prevenció de la conducta suïcida. La conferència tindrà lloc el proper divendres, 27 d’octubre, començarà a 2/4 de 8 del vespre i tindrà lloc a la sala Marià Vila d’Abadal de l’Auditori del Sucre, de Vic (Plaça U d’Octubre). Com sempre, anirà seguida de col·loqui. Aquest acte s’emmarca en el conjunt d’activitats entorn del Dia Mundial de la Salut Mental coordinats per la Taula de Salut Mental i Addiccions d’Osona.

El tema que es tractarà, malauradament, és d’una gran actualitat i plantejarà com l’ús de les pantalles afecta directament la salut i interfereix en les activitats que ajuden a un creixement sa, bàsicament dels infants i adolescents. Com a conseqüència, tenim uns adolescents menys empàtics, menys reflexius, amb un control inferior dels seu impulsos, amb poca tolerància a la frustració, insensabilitzats davant la violència i el patiment de l’altre, alhora que més propensos a ser victimitzats i a exercir violència contra ells mateixos. Un dels objectius de la conferència serà, precisament, la protecció dels nostres menors, del seu desenvolupament i de la seva formació com a persones i dels instruments que ens poden ajudar per a assolir aquests objectius. Com podem impedir que les pantalles els segueixin devorant?. Som els adults amb la nostra inacció part del problema?. Què es pot fer des dels diferents àmbits socials per a regular l’ús de dispositius digitals?.

Qui exposarà aquestes qüestions és Francisco Villar Cabeza, un dels millors coneixedors i referent del tema en el nostre país, doctor en Psicologia i psicòleg clínic, promotor i coordinador del Programa d’Atenció a la Conducta Suïcida del Menor a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. També és professor de la Universitat Abat Oliba i del màster de Neuropsiquiatria i Psicologia del nen i de l’adolescent a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha publicat els llibres Morir antes del suicidio. Prevención en la adolescencia i el que porta el mateix títol de la conferència d’avui, Com les pantalles devoren els nostres fills, en edició catalana i castellana, que es podrà trobar a les llibreries a partir de la setmana vinent.

Document presentació pantalles

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*