Física Quàntica

A l’assemblea del Fòrum de Debats del passat mes de juny els socis vam presentar propostes d’actes a fer durant el curs actual i, després d’explicar breument cada una de les propostes se’n va fer una votació que havia de portar a definir el programa de tot del curs.
La proposta de convidar la professora Sònia Fernández-Vidal a parlar-nos de Física Quàntica, va ser una de les elegides, però tot i que la Sònia tenia moltes ganes de venir, no li ha estat possible acceptar-ho per raons personals, al menys durant aquest curs.
Haurem d’esperar, però això no treu que des d’ara ens posem a parlar nosaltres del tema des de la nostra web, partint inicialment del vídeo que tenim on la Sònia fa una exposició sobre aquest tema al programa Singulars dirigit per Jaume Barberà al Canal 33 de TV. Aquí teniu aquest vídeo:
Us convidem, doncs, a veure atentament el document i si voleu a fer-ne algun comentari i iniciar un debat-diàleg entre nosaltres a través de l’espai de comentaris que ve més avall.
Ben aviat afegirem altres materials sobre el tema, que ens podran continuar il·lustrant i enriquir-ne el coneixement.
Us convidem, doncs, a participar des d’ara en aquesta proposta.
4 Comentaris
Moltes gràcies per voler portar-nos ciència a Vic.
L’esforç de l’humanitat per anar evolucionant ens ha portat fins aquí i és una fantàstic porder-ne gaudir. Crec que aquest pricipi de segle XXI, igual que ho va ser el principi de segle XX, ens portarà moltes innovacions de tot tipus. Que ens faran la vida més fàcil i agradable.
Ara sols falta que millorem a nivell personal i deixem de enrera el guerrer per trobar l’home obert i coinciliador.
Si ho aconsseguim la vida sera meravallosa!
Rosa, el teu comentari em sembla molt interessant perquè vincules la ciència amb l’enriquiment humà i amb la nostra felicitat. Es tracta d’entrar a conèixer una mica l’estat actual de la ciència i d’intentar, a nivell personal i col·lectiu, estar a l’alçada d’aquesta ciència, pensant i vivint d’acord amb ella. Ja no ens toca ni té sentit que continuem pensant des del nivell, per exemple, que permetia la física de Newton. La ciència actual ho va capgirant tot i ens porta a pensar de manera ben diferent. No és fàcil: el camp obert ens fa molta por, en principi preferim aferrar-nos a lo de sempre, a les seguretats d’un món fix i estable. La nova ciència ens endinsa en un món líquid, inestable, insegur, obert… i això costa d’acceptar-ho, però és més real que el tradicional. A veure si n’anem parlant.